15 Ocak 2016 Cuma

ENPARA HEDİYELERİ

Öncelikle Enpara’yı övmem gerekiyor. Sadece hediyelerinden ya da %50 geri ödeme kampanyalarından dolayı değil; hesap işletim ücreti, cemre düştü vergisi, aa sen ATM’yi kullanmışsın parası başlıkları altında müşterilerinden para kırpmadıkları için. Kaç aydır yatırdığım, çektiğim para belli ve kuruş kesinti yaşanmıyor herhangi bir sebep için. Bir nevi sanal kumbara.

Ayrıca ilk izlenimde çalışanların yaklaşımı dışında hediyeleriyle de iyi bir etki bırakmayı başarıyorlar. Sanırım şu an flash bellek hediyesi de gelebiliyormuş ama bana gelmiş olanlar çok hoş bir not defteri ve 'Scrikss' marka enpara versiyonu versatil kalem.

Not defteri orta boylu, renkli bölümlere ayrılmış, kağıt kalitesi gayet iyi. Üstünde kocaman sponsor yazısı olmaması en sevdiğim kısmı. Düz beyaz, sade, her yerde kullanılabilecek bir ürün. Sıkıcı anlar ya da toplantılar için bazı sayfaların altına görevler yazılmış. ‘En sevdiğin film repliğini yaz’ gibi. Hediye verilen not defterleri için fazla iyi diyebilirim.

Kalem ise bahsettiğim gibi yine sponsor yazısız bir Scrikss. Scrikss, İspanya’da kurulduktan sonra, 60’larda hakları Türkiye’de bir şirket tarafından alınmış. Yurtdışında önemli fuarlarda stand açıp ödüller kazanmış bir marka. Yurt içinde ise belli bir standart yok. ‘Yerli malı yurdun malı’ ve ‘Türk markasıysa kullanılmaz’ düşünceleri arasında gidip gelen, çok övülen ya da fazla yerilen ürünleri var. Bana göre sunduğu fiyata göre ürünleri gayet iyi. 

Enpara’nın hediye ettiği model ‘Graph-X’. Metal gövde ve tutmaç kısmıyla klasik modellerden daha ağır bir kalem. En önemli farkı ise 2.0 mm’lik ucu. Özellikle bu kalınlıktaki uç ile yazmaya başlayınca muazzam bir zevk alınıyor. Uç kütleşince de durum fena değil ama her zaman sivri uç isteniyorsa 2.0 mm uç kalemtıraşları mevcut. Faber-Castell markasını önerebilirim bu ürün için:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8g1gThjJZQrqRNFhw9Jh-S7yYUUGOPTaQfe5tNPh9l0NiLEYXSrmJ7i3eH_e3wcnGqd-nXTAKIvc4KoN6g4iUR2nkGKyrGjCOOfmVHZRu8Z24jBxKvZiyGlO-6FBdzhUUIY_MxejDkrw/s1600/foto%C4%9Fraf+4.JPG (Alıntı kalemmalem bloğundan)

Tabii ucu da kalemtıraşını da rahatça bulmak için büyük kırtasiyelere uğramak gerekiyor. Yani kısacası ucunu bulması, açması derken bir tık daha zahmetli klasik kalemlere göre. Yine de hem ağır kalem kullanma hissi, hem de standartların dışında yazı yazma fırsatı ile buna değeceğini söyleyebilirim. Tek handikap renkli olanlarda(bu versiyon dahil) boya atacak gibi duruyor. Hani küçükken oynadığımız ufak oyuncak arabalar vardı. Düşürünce ya da kazıyınca boyasının altından gri gri metali gözükürdü. Kalemdeki boya (ya da kaplamayı) da buna benzettim. Henüz böyle bir sorun olmasa da, standart rengini tercih etmek daha garantici bir yaklaşım olur gibi duruyor.

Enpara versiyonu olmasa bile Graph-X uygun fiyata alınıp, kullanılabilir kesinlikle. Hem biraz daha ağır, hem 2.0 mm, hem de yakışıklı. İyi bir alternatif olması için daha ne lazım ki?

NOT Bolero Infiniti başlığındaki fotoğrafta görülen kalem de bu.

1 yorum:

  1. kalemin kapak kısmı aslında kendinden kalemtraş özelliği barındırıyor

    YanıtlaSil