18 Ocak 2016 Pazartesi

2015'İN EN İYİ KURŞUN KALEMLERİ

2015 yılında gösterilen ilgi ve yapılan olumlu yorumlardan yola çıkarak güzel bir kurşun kalem(klasik kurşun ve versatil) listesi yapılmış. Baz alınan site ise 185 ülkeye gönderim yapan, 240 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan, dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon. Fazlasıyla doğru fikirler verebilecek bir liste yani. Bu arada Amazon’un hem ürün çeşitliliğiyle hem de müşteri hizmetleriyle mutlaka takip etmeniz gereken bir alışveriş seçeneği olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim (Türkiye’ye her marka ve her ürün gönderilemiyor olsa da). Özellikle müşteri hizmetleri konusunda yurt içindeki e-alışveriş sitelerinden birkaç yüzyıl ileride olduklarını düşünüyorum. Neyse listeye geçersek:

10. Papermate Mirado (Black Warrior Cedar):

http://ecx.images-amazon.com/images/I/81lyUKbtsuL._SY355_.jpg

Papermate markasının klasik modeli Mirado’dan çok kaliteli ve havalı bir seri Black Warrior Cedar. İsminden anlaşılacağı üzere kağıt dostu bir kurşun kalem. 8’li paket halinde uygun fiyata satılıyor. Kurşun kalem işte ne farkı olur demeyin; bakkaldan alınan kurşun kalemden daha zor siliniyor mesela. Kağıtta kayması, kalite hissi, yazarken çıkarttığı hışırtı bile değişiyor kaleme göre. Bir nevi ‘Beni en büyük çeken, motorun yaptığı dalga, köpürtmesiühühü’ olayı yani.

9. Zebra Mini TS:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51LRE-8fbwL._SL1000_.jpg

Zebra’nın standart boydan daha ufak versatil kalemi. Komple metalik, dümdüz ama çok şık bir kalem. Hem şık, hem pratik olsun, her yere sığsın diyenler için Japonlar yapmış. Tabii ufak olmasına yakışır biçimde sadece 0.3 ve 0.5 uçlusu var.

8. Dixon Ticonderoga:

http://cdn.dick-blick.com/items/203/05/20305-single-3ww-l.jpg

Birçok kişiye göre(ben de dahil) dünyanın en iyi kurşun kalemi. Görüntüsü gayet sıradan aslında. Sarı renk gövde, uçta silgi falan. Ama o standart tasarımın Dixon’dan örnek alındığını söylesem? Bunun da teklisi yok. Paket halinde alınır, kalemliğe doldurulur; hem dekor, hem kalite.

7. General Pencil Company - Cedar Pointe No.2:

http://store.generalpencil.com/sunshop/images/products/large_454_333-2.jpg

General Pencil pek bilinmeyen bir marka benim için. Tamamen boyasız, sapsade sedir ağacından yapılma kalemleri çok güzel görünüyor. Ben kullanmadım ama en çok övülen, kullanırken sedir ağacının kokusunu duyabilecek kadar doğal, imalattan halka bir ürün olduğu. Merak etmemek elde değil, listemde. 

6. Papermate Sharpwriter:

http://www.staples-3p.com/s7/is/image/Staples/s0110326_sc7?$splssku$

Papermate’in kurşun ve versatil kalemi tek potada erittiği model. Uzaktan bakınca kurşun kalem, biraz yaklaşınca versatil. Arkasında açıkta duran silgisine bakınca yine kurşun, o silginin uç çıkarmak için basmalı olduğunu görünce versatil. Bunun yanında bir de ucuz, gösterişsiz ama sağlam.

5. Uni Kurutoga:

http://static2.jetpens.com/images/a/000/021/21366.jpg?s=e99605b0a6289e6111b71acf9466756e

Türkiye’de de tercih edilen kaliteli versatil kalem. 3 çeşidi var: Şeffaf plastik gövdeli Kuru Toga, metal tutmaçlı ve daha kaliteli malzemeden olan Kuru Toga High Grade ve tutmaç kısmı tırtıklı tip olarak High Grade gibi olan Roulette(fotoğraftaki). Kullanılası kalemlerdendir fiyat/performans olarak.

4. Palomino Blackwing:

https://palominobrands.com/wp-content/uploads/2011/10/PR_Blackwing_602_107272_Final.jpg

Bu kalem okuduğuma göre en sert materyalli grafit kalemmiş. Grafit ne diyecek olursak genelde karakalem çizim için tercih edilen bir tür kurşun kalem. Arkasındaki fırçamsı silgiden de sanatsal mesajı anlaşılabilir.

3. Pentel Sharp Kerry:

http://static.jetpens.com/images/a/000/004/4825.jpg

Pentel’in kapaklı, tükenmez ya da dolma kalem havası veren versatili. Malzemesi ve ağırlığı çok yerinde. Ucu da mat olduğu için metal olmasına rağmen kaymıyor. Kapağını arkasına takmazsanız küçük, takınca çok şık, bakmadan geçilmeyecek bir kalem.

2. Pentel GraphGear 1000:

http://www.pentel.com/store/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/g/pg1017c.png

Pentel’in mükemmel metalik versatili. Verdiği kalite hissi çok iyi. Tutmaç kısmın hem metal olması, hem de altından fışkıran silikonlarla bence iki türü sevenlerin de gönlünü almış. Uç kalınlığına göre de silikon ve yazı renkleri değişiyor.

1. Rotring 600: 

http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/atn/cabinet/rotring/rotring-312.jpg

Birçok blog yazarı ve kalem meraklısının favori versatili. Görünüş hem siyah, hem metalik gri için olağanüstü. Marka efsane olduğu tartışılmaz olan Rotring. Kalite hissi ve ağırlığı şöyle olsa daha iyi olurdu denemeyecek kadar yerinde. İnsana sebepsiz yere yazı yazdırabilecek, hatta elde taşınan telefon, araba anahtarı, sigara, cüzdan dörtlüsüne şıklığıyla eşlik edebilecek bir kalem.

Bazılarını bulmak mesele, bazısının fiyatı standartların biraz yukarısında ama kullanılırsa pişman olunmayacak kalemlerden oluşan çok güzel bir liste olmuş.

1 yorum:

  1. Bence versatilin kaligrafi modeli tasarlanmalıydı. Hani şu hattatların çizgileri gibi çizebilen...Tabi ona göre de uç...

    YanıtlaSil