16 Ocak 2016 Cumartesi

2015'İN EN İYİ 10 KALEMİ

Liste ‘The Independent’ gazetesi tarafından yayınlanmış. Bu listeyi dikkate değer görmemin sebebi ise İngilizlerin ‘aristokrasi’ merakından ötürü bu tarz materyallere önem vermesi. Malum, ortamına göre güzel bir kalem de şıklığı tamamlayan bir unsur olabiliyor. Listeye geçecek olursak:

1. Lamy Raspberry:
http://www.lamyusa.com/main_productimages/rollerball_L323R_alstar_Z.jpg

Lamy’nin Safari Al-Star serisinden hoş renkli bir kalem. Bu serinin dolma, tükenmez ve versatil kalemleri mevcut. Dolma kalem dünyasına adım atmak için de gayet iyi bir model. Almansa iyidir ekolünden.

2. Yard-o-led Astoria:
http://assets3.howtospendit.ft-static.com/images/60/4b/be/604bbee0-f26d-42ea-98f3-6d3d5a32e2e2_three_eighty.png

İngiliz markası Yard-o-led’in müthiş kalemi. Hem Türkiye’de yok, hem de pahalı. Bulması da çok kolay değil. Peşinden gitmek için dolma kalemlere epey ilgili biri olmak gerekiyor.

3.Pilot Capless Carbonesque:
http://d15bv9e9f3al6i.cloudfront.net/imgs/products/cp/950_constW/PL00387-ZZZ~Pilot-Capless-Fountain-Pen-Carbonesque-Black_P1.jpg

Pilot’un orijinal tasarımlı dolma kalemi. İsminden anlaşılacağı üzere kapağı yok. Versatil kalem gibi üstten basarak ucunu çıkarıp, tekrar içeri sokabiliyorsunuz. Klipsi de ucuyla aynı yerde bu sebeple. Benim en beğendiğim kalemlerden biri. Fiyatı yüksek ama çok farklı tasarımı ve geniş renk seçenekleriyle hak ediyor.

4.Pilot V Pen:
http://static2.jetpens.com/images/a/000/022/22046.jpg?s=507f3179c6c0cf5faa485123466e7e1e

Pilot’tan yine farklı bir ürün. Yaygın şekilde kullanılan roller kalemlerine (Pilot kalem denilen) benziyor. Doldurulamayan, kullan bitirince at tarzda bir dolma kalem. Fiyatı da haliyle çok uygun. Dolma kalemle yazmak nasıl bir şeymiş diye merak edenler için biçilmiş kaftan.

5.Faber-Castell Pear Wood:
http://i.imgur.com/LBeu3aYl.jpg

Faber-Castell’in ahşap gövdeli kalemi. Yine farklı bir hava yaşatacak, merak edilecek cinsten bir ürün. Ahşap gövde deneyimini yaşamak için tükenmez ve versatil olarak aynı sınıfın ‘e-motion’ serisi de mevcut. Faber-Castell deyip geçmeyin her fiyat aralığında yer alıp, hakkını da fazlasıyla veriyor.

6.Cross Sentiment Scarlet:
http://cdn3.volusion.com/eduer.cfaml/v/vspfiles/photos/085DP-CRAT04163BS-OPI2-2.jpg?1416310113

Kiminin aşık olduğu kimisinin de çok ‘overrated’ olduğunu düşündüğü Cross’tan çok güzel bir seri. Tükenmez kalemleri daha yaygın. Kapağı en şık olan kalemlerden biri. Bence bu da özellikle dış görünüşüyle hedeflenebilecek bir kalem.

7.Mont Blanc Ingrid Bergman:
http://www.montblanc.com/content/dam/mtb/Montblanc%20Assets/Limited%20Editions/Diva%20Line/bergmann-product.png

Kalem dünyasının pahalı markalarından Mont Blanc’ın altın uçlu, sıra dışı tasarımlı, özel seri kalemi. İsveçli ünlü oyuncu Ingrid Bergman’ın adına tükenmez ve dolma kalem olarak üretilmiş. 

8.Sheaffer Prelude:
http://www.penhero.com/PenSale/SheafferStore/Pics/SheafferPreludeBlackMGT.jpg

Üretimini Uzakdoğu’ya kaydırana kadar en sevilen markalardan biri olan Sheaffer’dan şık bir model. (Ben listedeki her kalemi beğenmişim galiba) Dolma kalem tercih etmeyenler için tükenmez ve roller kalemleri de mevcut. Anladığım kadarıyla bazı modelleri ABD, bazıları Çin’de üretilmiş. ‘Sheaffer USA’ ibaresini aramakta fayda var.

9.Parker Ingenuity Daring:
http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96/0000102b3/2d0d_orh550w550/Parker-Ingenuity-Pen.jpg

Fiyat/performans olarak çok beğendiğim Parker markası müthiş bir kalem yapmış. Alışılan Parker fiyatlarının üzerinde bir etiketi var ama şöyle kaliteli bir şey alayım denildiği anda akla gelmesi gereken bir model.

10.Waterman Hemisphere Essential:
http://www.promotionalpensworld.co.uk/asset/image/imagep/large/new-waterman-hemisphere-essential-matte-black-chrome-trim-bp-6182.jpg

Kalem dünyasında farklı bir yeri olan Waterman markası olmazsa olmazdı. Dolma kalem ve tükenmez kalem modelleriyle sadelik içerisinde kalite. Özellikle dolma kalem konusunda yabana atılır cinsten bir marka değil.

Önceden belirttiğim gibi listeyi çok beğendim. Bir veya birkaçına sahip olmak müthiş bir keyif olur diye düşünüyorum. Hali hazırda sahip olan varsa da zevkine büyük saygı duyarım:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder